• OptiX SECURITY SYSTEM SRL – Detectie si alarmare incendiu – Furnizor/instalator autorizat ISSU/IGPR/ANRE

  • Consultanta in vederea alegerii celor mai bune solutii tehnice si economice
  • Proiectarea sistemelor de detectie si alarmare la incendiu / control stingere
  • Punerea in opera prin executia sistemelor de detectie si alarmare la incendiu
  • Testare echipamente – Punere in functiune ( P.I.F.) ale sistemelor de detectie instalate
  • Monitorizare sisteme prin Verificari periodice si mentenanta; Service in garantie si Post garantie

  Instalaţiile de semnalizare şi detecţie a incendiilor aferente construcţiilor se stabilesc în funcţie de riscul de incendiu, tipul de clădire, de categoria de importanţă a construcţiilor şi de parametrii ce trebuie supravegheaţi, cum sunt: temperatura din încăpere, fumul, emanaţia de gaze periculoase sau explozive, flacără etc.

  Alegerea unui anumit sistem de detecţie se poate realiza încă din faza de proiectare a construcţiei, pe baza unor criterii normative ce au ca scop principal siguranţa utilizatorilor.
  Ca urmare a eficienţei sistemelor de detecţie şi semnalizare a incendiilor cu funcţionare automată se constată pe plan mondial o diversificare şi modernizare continuă a acestora, ajungând până la o integrare a acestora în sistemele de tip BMS (Building Management Systems).

  Instalaţiile de semnalizare a incendiilor trebuie să asigure:

  – detectarea incendiilor atât pe căile de circulaţie pentru funcţionarea normală a construcţiilor, cât, mai ales, în spaţiile şi încăperile auxiliare, precum şi în acele încăperi în care incendiul ar putea evolua nestânjenit, fără a fi observat în timp util;
  – anunţarea incendiului la punctul de supraveghere permanentă, automat şi/sau prin declanşatoare manuale de alarmă şi telefoane de interior, precum şi, după caz, la unitatea de pompieri (serviciu de pompieri);
  – alarmarea operativă a personalului de serviciu, care trebuie să organizeze şi să asigure prima intervenţie şi evacuarea utilizatorilor în conformitate cu planurile de acţiune stabilite;
  – avertizarea ocupanţilor (utilizatorilor) din clădire asupra pericolului de incendiu şi transmiterea de instrucţiuni (mesaje) pentru evitarea panicii.

  Sistemele de detectie si alarmare pot fi sisteme conventionale pentru spatii mici si adresabile. Sistemele adresabile sunt sisteme complexe pentru spatii mari, permit identificarea exacta a elementului aflat in alarma, cu functii multiple interconectate si la instalatiile de stingere astfel incat pot declansa automat instalatia de stingere (cu sprinklere, spuma, sau gaze).

  Orice sistem de detectie si alarmare la incendiu trebuie intretinut de catre o persoana sau o firma autorizata. Conform reglementarilor, sistemul ar trebui verificat o data la 6 luni sau mult mai frecvent daca clasa de risc este foarte ridicat sau daca exista pericolul de vandalism asupra sistemului.

  Oferta comerciala cuprinde gama completa de echipamente de detectie si stingere incendiu conventionale si adresabile:

  • Centrala de detectie incendiu / CO conventionale / adresabile;
  • Centrale de control stingere conventionale / adresabile;
  • Detectoare de fum/temperatura monopunct, optice duale-fum si temperatura) flacara, gaz metan, monoxid de carbon, etc.
  • Detectoare de fum prin aspiratie (VESDA);
  • Butoane de alarma in caz de incendiu;
  • Butoane pentru declansarea / intarzierea stingerii cu agenti gazosi;
  • Dispozitive de alarmare acustica si optica;
  • Alte accesorii, consumabile,..

  detectie si alarmare la incendiu

  Toate echipamentele ofertate sunt insotite de garantie si certificari de conformitate si calitate. Serviciile de proiectare, montaj, verificari si service sunt integral autorizate.

  Afla mai multe despre noi: https://www.facebook.com/optix.ro