• Sistemele de securitate nu sunt electronice de larg consum, ele functioneaza in anumiti parametrii care trebuie sa ramana constanti pentru o functionare eficienta. O simpla intrerupere a alimentarii cu energie, in lipsa unui UPS, pot modifica acesti parametrii putand duce la incetarea salvarii de dispozitivul de stocare a inregistrarilor video, sistemul devenind astfel ineficient in cazul producerii unui eveniment.

  De ce avem nevoie de servicii de mentenanta?

  Conform Art. 22, din normele tehnice care trebuie respectate cu ocazia proiectarii si realizarii sistemelor tehnice de protectie si de alarmare impotriva efractiei:

  (1) Sistemele de alarmare impotriva efractiei trebuie periodic verificate si intretinute de personalul firmei instalatoare, sau dupa caz, de firma care asigura service-ul.

  (2) Beneficiarii sistemelor supuse avizarii sunt obligati sa incheie contract de service cu societati licentiate, (…).

  In ceea ce priveste Sistemele tehnice de detectare, semnalizare si avertizare a incendiilor aveti mai jos cateva prevederi generale privind proiectarea acestora.

  GENERALITATI din ultimul act normativ – I18 – Normativul privind securitatea la incendiu a constructiilor

  Toate elementele componente trebuie sa detina certificate de conformitate EN54 corespunzatoare categoriei din care fac parte;

  Documentatia tehnico-economica se elaboreaza pe baza scenariului de siguranta la incendiu, bazat pe identificarea riscului si dupa caz, pe analiza de risc, stabilindu-se masurile, tehnicile, procedeele si organizarea instalatiilor de detectie si semnalizare a incendiilor;

  Dimensionarea instalatiilor de detectie si semnalizare a incendiilor si amenajarea spatiilor necesare instalarii echipamentelor aferente se stabileste de proiectant pe baza destinatiei constructiei, caracteristicilor specifice ale produselor utilizate si in functie de pericolul prognozat;

  Trebuie prevazute sisteme de detectie si semnalizare pentru toate tipurile de constructii civile cu exceptia caselor individuale destinate locuintelor;

  In cazul blocurilor de locuinte, se vor instala sisteme de detectie si avertizare pentru spatiile comune (holuri, magazii, etc.), spatiile transformate in unitati de comert sau servicii publice si parcari subterane;

  Pentru spatiile destinate locuintelor trebuie instalate detectoare autonome pentru zonele cu destinatia bucatarie sau centrala termica sau orice alt spatiu cu risc ridicat de incendiu.

   

 • Oferim servicii de MENTENANTA pentru sisteme de securitate (anti-efractie, incendiu, control acces, supraveghere video) pentru a depista din timp parametrii ce deviaza de la valorile standard in vederea corectarii lor.

  Prima DIAGNOZA GRATUITA in baza semnarii unui contract de mentenanta de minim 12 luni (lunar, trimestrial, semestrial).

  Asiguram interventia rapida in caz de defectare/oprire neprevazuta a unui sistem si remedierea defectelor de functionare (reparare sau inlocuire componente).

  Perioada de garantie a Sistemelor tehnice de alarmare instalate de OptiX SECURITYeste de minim 24 luni si se extinde la maxim 4 ani in cazul in care achizitionati un abonament pentru Serviciul de Monitorizare si Interventie pe aceasta perioada.

  Pentru sistemele tehnice instalate de catre alti instalatori sau a caror termen de garantie a expirat asiguram service post garantie in baza unui contract de mentenanta sau la cerere.

  Va asteptam pentru oferta personalizata si pentru demo live a sistemelor de securitate comercializate la Magazin str. George Cosbuc 37, Baia Mare, MM, tel.0740 610273 sau email office@optix.ro !

  Proiectare - instalare - suport tehnic acordat de personal specializat si licentiat IGPR!